Allt om betting på Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) klassas idag som en av de största titlarna inom eSportsvärlden. Det är förmodligen tack vare dess nervkittlande spelkartor och det faktum att det är lätt att lära sig som lett till att miljontals människor världen över spelar CS:GO idag. Trots dess enkelheter finns det tusentals viktiga saker att lära sig för att öka sina spelstrategier. Visst må det kanske vara lätt att lära sig, men det kan ta flera år att behärska.

Ur populariteten av CS:GO föddes även efterfrågan av betting på spelet. Idag finns det nästan lika många som spelar på oddsen på CS:GO matcher som det finns de som streamar matcherna via Twitch. Om du önskar att bli en av dessa kräver det inte bara att du lär dig om spelet. Det ligger en hel vetenskap bakom betting på eSporten också. Men oroa dig inte: vi finns här för dig!

Vad är Counter-Strike: Global Offensive?

CS:GO kom som ett svar på ett av de första och största förstapersonsskjutspelen (FPS) – Half Life. I CS:GO kommer du alltid att spela i ett av två lag med 5 spelare: Terroristerna eller Anti-terroristerna. För bägge sidor är det enklaste sättet att vinna en runda att eliminera det motsatta laget helt.

Men terroristerna kan även plantera en bomb på vilken av kartorna de än önskar. Anti-terroristernas spel kretsar kring att skydda dessa två bombplatser från attacker från terroristerna. När tiden tar slut har Anti-terroristerna vunnit. När bomben väl har planterats av terroristerna måste de försvara bomben och förhindra att den desarmeras av motståndarna. Om bomben exploderar har terroristerna vunnit omgången. Lyckas anti-terroristerna desarmera den vinner deras lag.

Counter-Strike spelas i 30 omgångar. Efter att 15 omgångar spelats byter lagen sida.

Betting på Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

I Counter-Strike finns det tre olika sätt för dig att betta på. Du kan spela på vinnaren av en karta, vinnaren av en serie eller vinnaren av hela turneringen. Var och en av dessa alternativ kommer att återföljas av olika odds, alla med specifika saker du bör ha i åtanke innan du börjar betta. Idag kan man även spela på live-betting. Det betyder att du kan streama matcherna live genom plattformar som Youtube eller Twitch samtidigt som du satsar på resultatet.

Förutom att känna till bettingmarknaden måste du såklart vara väl insatt i spelet innan du kommer igång. Om du aldrig spelat CS:GO förr är det på tiden att du gör det nu. På så sätt får du en tydligare bild av de olika spelkartorna och uppgifterna som vardera lag har. För att utveckla bra bettingstrategier krävs det inte bara att du själv spelar. Det är trots allt inte dina matcher du satsar på. Du måste följa de stora turneringar som finns och se hur lagen och dess spelare presterar. Streama gamla och nya matcher och notera resultaten. Som småningom kommer du märka mönster som kan hjälpa dig att förbättra dina vinstchanser.

Så kommer du igång med CS:GO Betting

När du lärt dig de grundläggande bettingstrategierna kan du komma igång! Följ dessa 3 stegen för att snabbt och smidigt kickstarta din CS:GO-bettingkarriär:

  1. Hitta en bettingssida som erbjuder betting på CS:GO.
  2. Registrera dig, gör en insättning på ditt spelkonto och hämta ut en eventuell oddsbonus.
  3. Börja spela på CS:GO matcher!

Välj en legitim bettingsida med höga odds och en bra oddsbonus

Vi må kanske ha fått det låta nästan för enkelt att komma igång. Givetvis finns det en del saker du måste ha i åtanke när du börjar betta. Först och främst är det viktigt att du väljer en legitim bettingsida att spela på. Väljer du en svensk aktör kan du garantera att den är reglerad av en licens och därmed känna dig säker när du spelar med pengar.

Förutom att spelsidan är legitim bör du leta efter den med högst odds, samt en bra oddsbonus. Det finns en mängd olika jämförelsesidor för odds så att du enkelt kan hitta fram till de aktörer som erbjuder bäst odds. Oddsbonusen då? Oddsbonusen är en form för bonus som delas ut som en välkomstbonus för spel på odds. Den delas ut vid registrering, ofta i samband med en insättning. Den ser dock olika ut beroende på bettingsida. Det är därför fördelaktigt att jämföra olika spelbolag tills du hittar den med bäst odds och bonus!

Så blir du en framgångsrik CS:GO-better

Efter att vi gått igenom grundpelarna inom CS:GO betting har du förhoppningsvis lärt dig någorlunda om hur det fungerar. Det ligger en hel vetenskap bakom en eSport som CS:GO, och lika mycket information finns det att ta in om betting. Du kommer inte tjäna pengar på dina satsningar på några dagar. Det kan ta månader innan du får in en rutin och blir en framgångsrik CS:GO-better. Men när du väl är där kommer det vara värt all möda!

Förstå Counter-Strike: Global Offensives ekonomiska system

Så hur gör man egentligen för att lyckas? Det finns massor av strategier att lära sig. Framförallt måste du ha en stor kunskap om spelet, dess lag och spelare, men även om det ekonomiska systemet på CS:GO. Spelet särskiljer sig från andra FPS-spel med det att spelare kan köpa egna vapen och utrustning i början av varje omgång. Med det sagt kan vinster och förluster baseras mycket på dessa köp. Du kommer inte kunna lära dig allt utantill, men genom att ha en någorlunda förståelse för hur detta system fungerar kommer du öka dina chanser för vinst.

Följ matcher och anteckna resultaten

Förutom en förståelse för CS:GOs ekonomiska system måste du hålla dig uppdaterad på odds och resultat. Det spelar ingen roll om du spelar på Counter-Strike: Global Offensive eller på fotboll, följer du inte med i professionella turneringar och matcher kommer du inte kunna beräkna vem som högst sannolikt vinner. Håll dig därför alltid uppdaterad om lagens och spelarnas former. Anteckna deras förluster och vinster samt styrkor och svagheter. Ju bättre uppdaterad du är desto mer precisa kommer dina bedömningar bli. Ju mer precisa bedömningar du utför, desto större sannolikhet är det för att du kammar hem en storvinst!