eSport Betting

Esportbetting har blivit en stor del av hela eSportsindustrin med över en kvarts miljard anhängare. Betting på eSports är faktiskt precis som att betta på vilket traditionellt sportevenemang som helst, där man satsar på resultatet av en specifik match. Prispotterna inom dessa ligger på miljontals kronor, men för att ens komma i närheten av en vinst likt detta måste man verkligen sätta sig in i eSport, de olika spelen och spelarna samt öka sin kunskap och skicklighet gradvist. Om du vill tjäna pengar genom betting på eSport har du kommit helt rätt.

Den snabbt växande eSportsindustrin

Under bara de senaste åren har eSport vuxit sig så pass stort att det blivit en av de snabbast växande branscherna i hela världen. Med titlar som sträcker sig från First-person Shooter till Realtidsstrategi och nu till och med atletiska sportspel har industrin definitivt exploderat i popularitet.

Kortfattat är eSport (för den som inte vet) en förkortning av elektronisk sport, och definierar organiserade multi-player dator- och konsolspel som spelas mellan professionella spelare, vanligtvis med en stor publik som ser på, antingen fysiskt eller genom en streamingplattform. Majoriteten av dessa spel spelas i ligor och turneringar.

ESport föddes redan på 70-talet, där den första Intergalactic Spacewar Olympics-tävlingen hölls. 1980 hölls Space Invaders Championship med över 10 000 deltagare. Det var dock först under 90-talet som dessa konkurrenskraftiga spel döptes till eSport, och först under 2000-talet som eSport verkligen blev en grej över hela världen. I takt med att internet blev bättre och bättre växte industrin oerhört snabbt, och idag är det som sagt en av de största och snabbast växande branscherna i världen. Det säger rätt mycket om vad vi kan förvänta oss inom bara de nästkommande åren.

De största spelen inom eSport

Det finns idag ett brett utbud av spel inom industrin, och egentligen kan vilket dator- eller konsolspel med en klar vinnare och respektive förlorare definieras som ett eSport-spel. Det finns dock några spel som utmärker sig mer än andra, nämligen följande titlar som dominerar marknaden idag:

League of Legends

Idag klassas League of Legends som det mest populära eSportspelet, där spelare och lag tävlar för att förstöra motståndarna i ett multiplayer online battle arena-spel (MOBA).

Call of Duty

En spelserie som lockar eSport-fantaster världen över är First-person Shooter-spelen inom Call of Duty. Den senaste, Call of Duty: Battle Royale, har blivit ett av världens mest populära spel. Spelet har en massiv spelarbas med 150 spelare utspridda över en massiv karta.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Ännu ett oerhört populär First-person Shooter-spel är CS:GO som är fjärde delen i Counter-Strike-serien. Spelet går ut på att två lag, terroristerna och anti-terroristerna har som uppgift att eliminera den andra sidan samtidigt som de har seperata mål att uppnå.

Dota 2

Ett av de mest populära MOBA-spelen idag med extremt snygga grafiska inslag är Dota 2. Idag har spelet över 12 miljoner aktiva spelare och är känt för sina enorma prispotter och komplexitet. Spelet går ut på att två lag med fem spelare tävlar mot varandra för att förstöra en stor struktur av motståndarlaget samtidigt som de måste försvara sin egna.

Betting på eSport – Öka dina kunskaper och förbättra dina strategier

Nu när du bekantat dig med eSport-fenomenet i sig samt fått en bild av vilka spel det är som dominerar på marknaden är det dags för att gå in på det som var meningen med hela artikeln. Nämligen hur eSportbetting fungerar, samt vilka strategier du kan vidta för att öka dina vinstchanser.

Att betta på eSport handlar mycket om att framförallt förstå hur dessa spel spelas. Därför är det viktigt att du sätter dig in i spelen innan du börjar satsa på resultaten av dem. Det betyder att du inte bara läser på om de olika spelen, men även själv testar att spela för att förstå hur de verkligen fungerar. Det räcker inte med att förstå grunderna för hur ett spel spelas om du vill lyckas med din betting.

Du måste hålla koll på de olika spelarna och lagen, utvecklingar i spelet samt lära dig nya strategier för att förbättra din kunskap inom spelen. Det lönar sig att analysera de olika deltagarna och ligorna och föra protokoll över deras resultat. På så sätt ser du hur de utvecklas över tiden och kan bättre beräkna framtida resultat.

Lär dig om de olika oddsen inom eSportbetting

Precis som betting inom traditionella sporter som fotboll finns det olika betting-former och odds att nyttja. Dessa inkluderar följande:

  • Matchvinnare: Denna satsningstyp kräver att du lyckas förutsäga den direkta vinnaren av en match, eller satsar på att den slutar oavgjort
  • Turneringsvinnare: Denna satsningstyp kräver att du lyckas förutsäga vem som kommer vinna innan turneringen ens börjat.
  • Livebetting: Som namnet antyder innebär livebetting att du ser oddsen i realtid samtidigt som matchen pågår och kan därför basera din satsning på detta.

Innan du väljer att satsa på resultatet av en eSportsmatch är det viktigt att du alltid läser på i förväg. Ett tips är att utforska när de mest populära eSportsturneringarna som erbjuds på bettingsidor äger rum och planera en bettingsstrategi därefter. Håll ett öga på vilka spelsidor som erbjuder bättre odds, då detta innebär att du får det bästa värdet för dina pengar. Gå igenom tidigare matchresultat och läs statistiska analyser. För protokoll och lär dig av dina vinster såväl som dina förluster.

Varför du borde betta på eSport

Att se sina favoritspelare och lag kämpa mot varandra inom ett eSportspel är inte tillräckligt för alla. Varför skulle du nöja dig med det, när du kan vinna pengar samtidigt som du njuter av att streama en match? Det finns många anledningar till varför man ska betta på eSport. Som du säkert redan förstått är det en snabbt växande industri som är värd flera miljarder kronor och den förväntas växa sig ännu större inom bara de nästkommande åren. Att betta på eSport kan därför nästan ses som en investering, med tanke på att du med rätt strategier och kunskaper kan vinna stora summor pengar. Dessutom är det oerhört roligt och nervkittlande.