Allt om betting på Halo

Sedan den första utgåvan av Halo kom 2001 har den populära FPS-spelserien verkligen tjänat sin titel som några av de populäraste spelen inom eSportsvärlden någonsin. Spelen har idag sålt över 65 miljoner exemplar vilket som gör dem till några av de bäst sålda spelen på marknaden. Vad det är som gjort Halo-spelserien så stor som den är idag är svårt att svara på. Det finns en mängd olika faktorer som spelar in. Som det faktum att det första spelet i serien; Halo: Combat Evolved var det första väldesignade förstaperonsskjutsspel någonsin. Eller att spelet helt enkelt är en kombination av fantastiska innovationer när det gäller karaktärer, spellägen och en övertygande storyboard.

Oavsett vad som gjort spelet till vad det är idag går det inte tvivla på det faktum att det är ett av världens bästa tv- och dataspel någonsin. Förutom att vara en av de mest klassiska titlarna inom eSportsvärlden har Halo blivit ett populärt spel att spela på bland betters. Om du vill lära dig mer om Halo och hur du blir en framgångsrik Halo-better har du kommit helt rätt. Fortsätt läsa för att ta reda på våra bästa tips och tricks för att lyckas med betting på eSporten.

Vad är Halo?

Halo är som sagt ett förstapersonsskjutare-spel (FPS). Detta betyder att bildskärmen under spelet motsvarar spelfigurens synfält. I Halo kontrollerar spelaren protagonisten Master Chief, som är en soldat som försöker avslöja mysteriet kring ett mystiskt objekt: Halo. Majoriteten av de fiender som spelaren kommer stöta på är Forerunners, eller Covenanter som de kallas. Dessa bor på en enorm ring som flyter genom rymden. Denna ring kallas för Halo.

Spelet går ut på att spelaren, Master Chief, ska försöka överleva landningen på en av de sju Halo-ringarna. När detta lyckats måste Master Chief också skydda sig mot och förinta alla motståndare som kommer i vägen. Under spelets gång kommer spelaren också hitta nya vapen, fordon och en mängd andra objekt som förbättrar Master Chiefs förmågor.

Betting på Halo

Sedan det första spelet i Halo-serien släpptes har eSporten blivit oerhört stor inom bettingvärlden. De som är intresserade av att betta på spelet kan göra det på ett stort antal bettingsidor idag. Dessutom finns det en mängd olika spelbolag som erbjuder livestreams av matcherna. Då kan du se dina favoritspelare tävla samtidigt som du spelar på oddsen. Om du vill bli en framgångsrik Halo-better måste du lära dig om hur spelet fungerar, vad som händer i stora Halo-mästerskap, vilka spelare som är bäst och vad deras styrkor och svagheter är.

Bettingalternativ

Dessutom är det viktigt att känna till de alternativ som finns för betting på Halo. Några av de möjligheter som finns är följande:

Kartvinnare: Detta alternativ innebär att man satsar på sin förutsägelse om vilket lag som vinner en viss karta på Halo, eller flest antal kartor. Det är inte alltid så lätt att förutsäga detta resultat. Men ju bättre man förstår ett lags strategier och deras specifika taktiker, liksom deras styrkor och svagheter, desto enklare kommer det bli att korrekt förutsäga kartvinnaren.

Matchvinnare: Att spela på matchvinnaren är förmodligen det vanligaste inom sportbetting. Denna typ av betting kräver att man förutsäger vem som vinner en specifik match. För att lyckas med detta alternativ krävs det att du har en grundläggande förståelse för spelet samt känner till nivån på de spelare som kommer delta i matchen.

Turneringsvinnare: Ännu ett vanligt bettingalternativ inom Halo är turneringsvinnaren. Detta betyder att man förutsäger vem som kan vinna en turnering innan den håller rum. Om du spelar dina kort rätt kan du bli förmögen på detta alternativ, eftersom det är så lätt hänt att man har fel. När allt kommer omkring kan allt hända under en turnering, även om du tror att du har full förståelse för lagen och deltagarna.

Regionvinnare: Att satsa på regionvinnaren är ännu ett populärt bettingalternativ för Halo. Detta betyder att man satsar på den region man kommer vinna turneringen. Det kan vara ett lag från Europa, Australien, Asien eller någon annan stans i världen.

Bettingstrategier att tillämpa

När du väl bekantat dig med alla bettingalternativ som finns för Halo är det viktigt att skifta ditt fokus till de strategier som finns att tillämpa. Det finns flera saker du bör göra innan du kommer igång med din bettingkarriär.

Bekanta dig med spelet, lagen och spelarna

Först och främst bör du givetvis lära dig allt om lagen och dess spelare. Detta kan du på bästa sätt göra genom att streama gamla såväl som nya matcher och anteckna resultaten. På så sätt kommer du märka vilka lag som har bäst teamwork och vad spelarnas styrkor respektive svagheter är.

Leta efter de bästa oddsen

Förutom att noggrant undersöka spelet, lagen och dess spelare finns det givetvis andra strategier värda att tillämpa. Vi rekommenderar exempelvis alltid att man shoppar runt efter de bästa oddsen på olika bettingsidor. På så sätt kan du försäkra dig om att du alltid får det mesta möjliga ut av dina insättningar. Många föredrar att spela på en endast bettingsida eftersom det är bekvämt och man vet vad man kan förvänta sig. Det är absolut ett sätt att göra det på, men för att maximera dina vinster rekommenderar vi att du spelar på olika sidor beroende på vilka som erbjuder bäst odds för tillfället.

Nyttja en oddsbonus vid registrering

Sist men inte minst rekommenderar vi att du letar efter ett spelbolag som erbjuder en bra oddsbonus. Precis som namnet antyder är en oddsbonus en bonus man kan nyttja för att spela på odds med. Dessa bonusar delas ut av spelbolag som ett erbjudande till nya spelare när de registrerar sig. Vanligtvis får man bonusen i samband med sin första insättning. Hur oddsbonusen ser ut varierar från bettingsida till bettingsida. Ibland ser den ut som en matchbonus, vilket som innebär att du får en viss procent extra som bonus på din insättning. Om matchbonusen exempelvis ligger på 100% får du 100 kronor extra att spela för om du sätter in 100 kronor. Oavsett hur bonusen ser ut är det ett utmärkt sätt att få ut det bästa möjliga av sitt spelande.

Senaste Nyheter