Oddsjämförelse på eSport

Att fenomenet kring eSport blivit större och större med åren är ingen nyhet. Idag klassas det till och med som en av världens största “sporter”, trots att det fortfarande är kontroversiellt att kalla det en sport. ESports popularitet har även lett till att fler och fler människor spelar på oddsen på de olika matcherna. Idag kan du spela på resultaten av kamperna på kända spel så som CS:GO, Dota 2 eller League of Legends. Dessutom ligger det enorma summor i vinstpotten på eSportskamper, så vill du bli förmögen på betting är det helt klart det bästa sättet att bli det på!

Frågan som då ställs av många är hur man gör för att öka sina vinstchanser. Jo, detta gör man på bästa sätt genom att jämföra oddsen för de olika kamperna. Hur detta går till går vi igenom här.

Vilka spel inkluderar eSport?

Som du säkert redan känner till är eSport ett samlingsnamn för alla de spel som spelas för vinstdrivande ändamål på professionella tävlingar. Några av de största spelen globalt och nationellt idag är Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Dota 2, League of Legends (LoL) och FIFA.

Hur fungerar odds på eSport?

För dig som aldrig spelat på odds förr, eller kanske bara på klassiska bettingalternativ som trav eller fotboll, kan odds på eSport verka förvirrande. Men så komplicerat är det faktiskt inte jämfört med andra sportodds.

För att förstå odds så räcker det med att visualisera sig exempelvis en CS:GO kamp. Här har bägge lag en chans för att vinna matchen, men det är mer troligt att det ena laget är bättre än det andra. Det är här spelbolagen kommer in i bilden. De beräknar sannolikheten för att denna händelse inträffar baserat på en mängd olika faktorer. Denna sannolikhet uttrycks sedan av spelbolagen som oddsen.

Vilka bettingmöjligheter finns det?

När det kommer till alternativen för bets på eSportsmatcher finns det många alternativ att välja mellan. Som vi tidigare varit inne på ligger det en hel vetenskap bakom eSport och du behöver inte lära dig allt med det samma! Här är i alla fall några av de bettingmöjligheter som finns tillgängliga på eSport idag:

Vinnare

Som du säkert förstått redan kan du satsa på vinnaren av en match i eSport. Detta kan va vilket lag som vinner eller vilken spelare som kammar hem priset.

Handikapp

Precis som på vanlig sportbetting kan du spela på vem som vinner en eSportsmatch med ett visst handikapp.

Antalet kartor

I majoriteten av alla spel inom eSport kan man betta på antalet kartor. I exempelvis CS:GO spelar lagen på bäst av tre kartor. Då vinner det lag som först når 2 kartor, och den bettern som satsat på rätt lag.

Kartspel

Precis som du kan satsa på hur många kartor ett lag vinner kan man även betta på specifika kartor. Då bettar du exempelvis på hur många rundor av kartan som krävs, samt vem som vinner första rundan. Du kan såklart också betta på den som vinner hela kartan.

Så jämför du odds på bästa sätt

För att få så mycket ut av ditt spelande som möjligt är det viktigt att du jämför odds på bästa sätt. Det är inte helt lätt att beräkna oddsen och kan skapa mycket frustration, särskilt för nybörjaren. Det är just därför majoriteten av betters förlitar sig på spelbolagens odds. Men hur vet man då vilket spelbolag som har högst och bäst odds? Jo, det gör du genom att jämföra de olika alternativen.

För att lyckas med detta rekommenderar vi att du använder ett verktyg för oddsjämförelse. Dessa finns tillgängliga på olika plattformar för att du ska kunna se och jämföra aktuella odds på fotboll, esport och andra odds från olika spelsidor. På så sätt ser du vilken spelsida som har högst odds för tillfället, och kan därmed välja att spela på eSport hos denne aktör.

Den största anledningen till att använda en jämförelsetjänst för odds är att det ökar dina vinstchanser enormt. Oddsen kan skilja sig betydligt från aktör till aktör och därför måste du hålla dig uppdaterad konstant för att lyckas. Många betters stirrar sig blind på sin favoritsida och ignorerar det faktum att andra bookmakers har högre odds.

Så förutsäger du resultat på eSportsmatcher

Trots att vi älskar spänningen med att se våra favoritlag kämpa mot rivalerna bettar vi framförallt för att tjäna pengar. Annars hade vi bara livestreamat matchen genom en streamingtjänst som Twitch. Det är en unik känsla att spela på en match och ännu bättre blir det bara om vi vinner! Men att lyckas med sina bets och tjäna pengar är långt ifrån så enkelt som det låter. Sanningen är att det kan ta lång tid innan man kommer in i det och tjänar rikligt med pengar.

För att lyckas med sin bettingkarriär måste man framgångsrikt kunna förutsäga matchresultat i spel. Detta kräver att man är tillräckligt insatt i eSport, dess spel, ligor och spelare. Du bör vara utrustad med information om dess styrkor och svagheter, samt de olika kartorna och vilka strategier det finns. Genom att identifiera styrkor och svagheter för varje lag/spelare kommer det hjälpa dig att konsekvent förutsäga eSportsmatcher.

Att använda sig av ett oddsjämförelseverktyg på en spelsida är ett sätt att bättre lyckas med detta. Men det är även viktigt att själv känna till hur man spelar smart och gör vad du kan för att maximera dina vinster.

Läs matchanalyser online

Förutom att själv anteckna varje match som spelas och gå efter din magkänsla är det bra att läsa professionella bettingsidors matchanalyser online. Då kan du läsa dig till vad professionella betters tror kommer hända under matchen. Dessa analyser är baserade på tidigare resultat inom ett visst eSportspel.

Nyttja välkomstbonusen

För att maximera dina vinster rekommenderar vi att du använder de bonusar som finns. I Sverige får spelsidor idag endast erbjuda sina användare en välkomstbonus. Denna bonus tar vanligtvis form som en insättningsbonus. Hur stor insättningsbonusen är varierar från spelbolag, men ligger normalt på 100%. Det betyder att du får 100% extra av din insättning. Gör du en insättning på 100 kronor har du alltså hela 200 kronor att spela för!