Introduktion till Liquipedia

Föreställ dig en plats där faktabaserad information om eSport finns listad. En hemsida där du kan söka på vilket spel och vilken spelare som helst och fördjupa dig i den information som finns. En hemsida lite som Wikipedia vill säga – fast där artiklarna är skrivna av eSportsfans och proffs och är tillägnade alla som brinner för elektroniska sporter. Denna plattform existerar idag. Den kallas för Liquipedia.

Vad är Liquipedia?

Liquipedia är en relativt ny plattform. Den skapades för att alla som älskar eSport och/eller utövar sporten ska kunna söka och fördjupa sig i information som berör eSport. Sidan innehåller för närvarande över 300 sidor med innehåll och den växer för varje dag som går.

Idag klassar de flesta eSportfansen och eSportsspelarna Liquipedia som en ovärderlig resurs. Men det är inte bara de största eSportsnördarna som finner Liquipedia användbar. Alla kan använda Liquipedia – från bettingspelare som letar efter statistik och insikter till nybörjarna som vill bli mer allmänbildade.

Så använder man Liquipedia

Liquipedia är en väldigt användarvänlig plattform. Du behöver inte vara insatt i eSport för att hitta runt, men du kommer såklart finna informationen mer nyttig om du är det. Precis som på Wikipedia skriver du vad du söker efter uppe i sökfältet och klickar på “Search”. Men du kan också navigera dig genom de färgkodade boxarna på förstasidan och leta dig fram till den information du söker på så sätt.

Det finns alltid information att ta del av på Liquipedia. Allt från statistisk från den senaste turneringen till nyheter om det äldsta fighting-spelet.