Allt om betting på Starcraft 2

Starcraft 2 har under åren blivit ett av världens största realtidsstrategispel och hyllas av spelentusiaster världen. Spelare och recensenter berömmer Starcraft 2 för dess meddrivande storyboard och engagerande spelkartor. Det har fått bra betyg från alla möjliga spelare runtom i världen, både för sin fantastiska spelplan och snygga grafik. Spelet släpptes 2010 som uppföljare till StarCraft och har trots sin ålder lyckats behålla sin popularitet. En av de faktorer som betytt mest för dess popularitet är det enkla faktum att det är så välgjort.

Tack vare Starcraft 2s succe har spelet även blivit en framgångsrik eSport. Det har samlat fantastiska spelare som möts i turneringar om vinnarpokalen, med minst lika många som streamar kamperna genom plattformar som Twitch och Youtube. Det tog heller inte lång tid innan betting på eSporten tog fart och idag spelar tusentals människor på oddsen för matcherna. Trots att spelet kan verka något komplext för nybörjaren går det att lära sig på relativt kort tid. Om du vill bli en framgångsrik Starcraft 2-better har du kommit helt rätt – här hjälper vi dig på vägen.

Så spelar man Starcraft 2

Starcraft 2, till skillnad från många andra eSportsspel, är ett single-player spel. Det betyder att du spelar själv mot en motståndare och inte i lag. I starten av Starcraft 2 väljer bägge spelare 1 av 3 raser de vill spela med: Terran, Zerg eller Protoss. Dessa går vi igenom mer grundligt nedan. Varje spelare spelar med 12 arbetare/soldater och en bas. Dessa arbetare/soldater samlar under spelets gång mineraler (pengar) som sedan används för att du ska kunna skaffa fler arbetare/soldater och enheter samt förbättra din infrastruktur. Ju bättre arbetare du har, desto enklare kan du besegra din motståndare. När (eller om) motståndaren är besegrad har du vunnit omgången av Starcraft 2. Mycket av resultatet baseras på strategiskt tänkande, men även beroende på vilken ras som du och motståndaren väljer.

Terran: Terrans är Starcraft 2s motsvarighet till den mänskliga rasen. De har många billiga och bra enheter och kan bygga sina byggnader praktiskt taget överallt. Deras försvar är bra och de kan reparera byggnader såväl som enheter.
Zerg: Zergs är insektsliknande monster som producerar billiga enheter i massmängder. Deras byggnader måste byggas på en yta som kallas “creep”, men de byggs betydligt snabbare än någon andra ras.
Protos: Dessa enheter kostar i genomsnitt mer, men är extremt kraftfulla. Det tar enheterna lång tid att bygga, och gateway-enheterna blir normalt svagare under omgången.

Att välja sin ras noggrant och spela efter deras styrkor är viktigt för att lyckas på Starcraft 2. Terrans har bra mobilitet och starkt försvar, men svagare amoring. Protoss-enheterna levererar massiva skador med höga produktionskostnader, medan Zerg producerar många enheter för låga kostnader – men med svagare skada.

Så bettar man på Starcraft 2 – På bästa sätt!

När du förstått grunderna med spelet kan vi äntligen introducera dig för bettingvärlden inom fenomenet. Betting på Starcraft 2 har blivit oerhört stort tack vare dess stora prispottar och spännande storyboard. Människor världen har visat stort intresse för spelen och dess populäraste lag och spelare. Stora turneringar har arrangerats med miljoner i vinstpengar för dem som kammar hem vinnarpokalen. Frågan som består är då hur och var man bettar på Starcraft 2, och hur man gör det på bästa sätt.

·       Välj ett spelbolag med Starcraft 2

Idag kan man betta på Starcraft 2 på de flesta svenska bettingsidor. Eller åtminstone de som är inriktade på eSport. Vi rekommenderar alltid svenska spelbolag för all betting, om det så är på Starcraft 2 eller NHL. Då kan du med säkerhet veta att dina pengar är i trygga händer tack vare att alla svenska spelbolag regleras av den svenska spellicensen.

·       Känn till de olika oddsmarknaderna

Majoriteten av de stora bettingsidor som erbjuder spel på Starcraft 2 visar stora turneringar som Starcraft 2 World Championship Series och SC2 World Championship Global Finals. Under dessa tävlingar finns det olika oddsmarknader at spela på. De tre vanligaste alternativen att spela på är:

Matchvinnare: Du satsar på resultatet av matchen – alltså vilket lag eller spelare som förstör den andres bas och därmed vinner.

Kartvinnare: Här satsar du på vilken spelare som vinner varje enskild karta som spelas under matchen.

Vinnare av turneringen: Som du säkert förstått satsar man på vem som blir den slutliga vinnaren av en specifik Starcraft 2 turnering. Alltså inte vinnaren av en enskild match men vinnaren av hela turneringen.

·       Sätt dig in i lagen och spelarna

Den kanske viktigaste punkten när det kommer till att lyckas med Starcraft 2 betting är att kunna estimera resultatet av en match i förväg. För att kunna göra detta måste du känna till lagen och dess spelare. Genom att följa med i matcher och notera resultat, förluster såväl som vinster, kommer du bättre förstå hur de förväntas prestera. Du kommer att förstå vilken favoritras av Terran, Zerg och Protoss de olika spelarna har och därmed kunna beräkna hur bra de presterar på specifika kartor.

·       Spela endast på bettingsidor med bra odds

Tyvärr räcker det inte med att känna till spelet, dess lag och spelare in-och-ut för att bli en framgångsrik better. Det finns andra strategier du måste lära dig också. Dessa inkluderar att jämföra oddsen för matcherna och endast spela på de bettingsidorna med bra odds. Det kan vara lätt hänt att man finner en bettingsida man blir bekväm med och fortsätter spelar där trots att oddsen är dåliga. Vi rekommenderar dock att du alltid jämför aktuella odds (oroa dig inte, det finns hemsidor som fixar detta åt dig) för att spela på den sida med bäst odds.

·       Leta efter bra oddsbonusar och maximera dina vinster

Sist men inte mins: dra nytta av de bonusar som spelbolag erbjuder! Kortfattat är en oddsbonus precis som vilken bonus online som helst. Du får antingen gratisspel att spela med eller exempelvis en matchbonus på 100% av din insättning. Med en oddsbonus får du alltså mer “pengar” att spela för vilket som gör att du kan maximera dina potentiella vinster. Observera att dessa bonusar givetvis kommer med krav och villkor.