eSportbetting för nybörjaren

eSport lockar till sig miljontals människor världen över. Det har inte bara blivit en populär hobby och en professionell karriär under de senaste åren. eSport har, och är också en blomstrande marknad för betting.

Nedan kommer vi gå igenom några grundläggande aspekter med eSportbetting samt förse dig med några användbara strategier som kan hjälpa dig längst vägen. Allt för att du som nybörjare ska kunna bli en erfaren eSportbetter en vacker dag.

Vad innebär eSportbetting?

eSportbetting avser att spela på oddsen på spel inom eSportgrenen. Ungefär som om man hade spelat på oddsen på exempelvis en fotbolls- eller hockeykamp. Inom eSport spelar man på välkända titlar som exempelvis CS: GO, Dota 2 och League of Legends. Men givetvis också sportbaserade titlar som Fifa och NBA2K.

eSportbetting hos Mr Green

För att spela på eSport på professionell nivå måste man vända sig till en bookmaker, ett spelbolag som erbjuder oddsspel på sporter som eSport. Vi vill gärna slå ett slag för Mr Green, då de erbjuder flera typer av betting-former på deras plattform. Här kan du spela på matchvinnare, turneringsvinnare eller placera dina bets under live-betting på ett par olika välkända speltitlar. Du hittar deras oddssektion på hemsidan här: https://www.mrgreen.com/sv/betting, där du inte bara kan spela på eSport men också en uppsjö av andra konventionella sporter.

Olika spelmarknader och odds

När det kommer till eSport, och vilken annan sport som helst för den delen, ska man känna till att det finns olika spelmarknader och odds att ha i åtanke. Vilka slags bets du kan placera varierar beroende på ditt val av spel och/eller tävling/turnering.

Vill du exempelvis spela på CS: GO kan du satsa på antalet döda under en kamp eller hur många flaggor som samlas. Spelar du däremot på FIFA eller NBA2K är det ungefär som att spela på vanliga sportspel, det vill säga att du satsar på matchresultat och så vidare.

Bekanta dig med spelen, spelarna & lagen

Precis som med traditionell sportbetting är det viktigt att bekanta sig med sporten (spelen), spelarna och lagen för att lyckas med sina satsningar. Att vara insatt i spelen är det allra viktigaste. Om du sätter dig in i ett specifikt spel eller ett par olika kommer du nämligen ha goda förutsättningar att veta vad som kommer att hända under matchens gång. Och omvänt – känner du inte till alla regler i ett komplext spel kommer du knappast kunna förutsäga resultatet av matchen. Du kan läsa om de olika spelkategorierna och spelen inom eSport här för att bättre förstå hur de fungerar.

Även om spel som CS: GO och League of Legends är lagspel lönar det sig också att lära känna några av spelarna lite bättre. Många gånger tillåts man att satsa på de spelare man tror klarar sig bäst under en match och just därför kan det resultera i vinst hos bettern om hen förutsäger rätt resultat. På samma sätt är det inte värt att satsa på en spelare som är i dålig form, vilket man lätt lägger märke till under spelets gång.