Allt om betting på Dota 2

Dota 2 är den fantastiska avkomman till två av världens största realtidsstrategispel: Warcraft III och Starcraft. Spelet klassas som en av de mest populära titlarna inom MOBA-spelgenren med miljontals anhängare världen över. En av de främsta anledningarna till varför Dota 2 blivit så populärt som det är idag är att det är ett strategiskt lagspel. Man kan nämligen spela Dota 2 tillsammans med sina vänner, och möta folk från hela världen som delar samma intresse för spel. Dessutom är Dota 2 ett strategispel, med olika unika kartor som gör att man måste anpassa sig olika för varje spel.

Med det sagt är Dota 2 ett helt fantastiskt, beroendeframkallande (på ett bra sätt) spel för eSportfantasten. Tack vare dess enorma popularitet har betting på eSporten också blivit stort oerhört stort. Idag klassas det som en av de största eSporterna någonsin att spela på. Just därför har vi sammanställt den här bettingguiden för Dota 2. Allt för att du som nybörjare ska komma igång på bästa sätt!

Vad är Dota 2?

Dota 2 är ett Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-spel utvecklat av Valve Corporation. Det är en uppföljare till Defense of the Old Towns (DotA). Dota 2 spelas i matcher mellan 2 lag med 5 spelare i vardera. Varje lag har sin egen separata kartbas som underhålls och vaktas av laget. Var och en av de 10 spelarna styr en särskild karaktär, Hjältar, med olika spelstilar och unika förmågor. Under ett spel samlar spelare erfarenheter och föremål genom sina hjältar för att förinta motståndarlaget. Förinta motståndarlaget gör vinnarlaget när de förstör motståndarlagets “Ancient”, basens hjärta. Denna skyddas av torn och fiendehjältar. Så lätt är det inte.

Betting på Dota 2

Har du spelat Dota 2 själv förr håller du garanterat med om det faktum att det är ett fantastiskt spel. Trots dess någorlunda komplexa spelkartor och regler är det enormt underhållande och lätt att förstå så fort man kommit igång. Innan man börjar med betting på eSporten är det dock viktigt att man känner till hur allting fungerar. En fördel med eSporter är att betters själv kan spela spelet – så att man förstår den fiktiva världen.

Precis som med betting på traditionella sporter som fotboll måste du sätta dig in i Dota 2 innan du börjar spela på odds. Det betyder inte bara att du ska bekanta dig med spelvärlden, men också med de lag och spelare som tävlar i turneringarna. Är du Dota 2-fan sedan tidigare har du garanterat redan ett favoritlag och några favoritspelare. Som nybörjare har du en fördel med att inte ha någon favorit. Då slipper du basera dina val av odds på personliga åsikter.

Oavsett om du väljer att satsa på ett lag du aldrig hört talas om, eller dina favoriter, är det bra att notera hur de spelar. Streama tidigare matcher och för protokoll över vinster och förluster. Då kommer du komma fram till lagen och spelarnas styrkor och svagheter.

Börja betta på Dota 2 med 3 enkla steg

Nu har vi gått igenom grunderna för betting på Dota 2. När du känner dig tillräckligt påläst om spelet, lagen och dess spelare kan du komma igång med betting. Detta kan gå snabbt och smidigt om du gör det enligt följande 3 steg:

  • Hitta en bettingsida som erbjuder spel på Dota 2.
  • Registrera dig, gör en insättning och hämta ut eventuell välkomstbonus (oddsbonus).
  • Börja spela!

Vilken bettingsida ska jag välja?

Att hitta en bettingsida att spela på Dota 2 på är inte det enklaste. Tack vare den höga efterfrågan finns det idag ett stort antal aktörer på marknaden som erbjuder betting på Dota 2. Det stora utbudet kan skapa förvirring hos många betters då de inte vet vem de ska välja. Vi kan tyvärr inte säga vem som är bäst. Men vi kan rekommendera dig att välja ett svenskt spelbolag med ett bra utbud av spelmöjligheter, höga odds och bra oddsbonus.

Vad är en oddsbonus?

En oddsbonus är som namnet antyder en bonus som går att spela på odds med. Dessa delas vanligtvis ut av spelbolaget till nya användare. Hur oddsbonusen ser ut skiljer sig åt från spelbolag till spelbolag. Det kan exempelvis vara en matchbonus på 100%. Då betyder det att du får 100% extra på din insättning. Gör du en insättning på 100 kr får du alltså 200 kronor att spela för på odds. Kom ihåg att det ofta ställs krav på omsättning på dessa erbjudanden. Då måste du omsätta din bonus ett ex antal gånger innan du kan hämta ut din vinst.

Vilka bettingmarknader finns det?

Inom Dota 2 kan du välja mellan två olika typer av betting. Det populäraste alternativet är att betta på vilket lag som vinner (Lag A eller B). Förutom matchbetting kan du spela på vem som kommer vinna hela turneringen. De odds som anges innan turneringen låses så fort insatsen är gjord. Pengarna utbetalas efter den sista matchen i turneringen.

Förutom dessa alternativ kan man även satsa på specialspel. Detta kan vara olika ting, som vem som vinner första kartan eller den som först dödar odjuret Roshan! Man kan även satsa på matcherna i real-tid. Då sänds oddsändringarna direkt och du kan livestreama matchen samtidigt som du spelar på oddsen. Perfekt för Dota 2-fanet som gillar att kombinera spel på odds med att se sina favoritspelare förinta motståndarlaget.

Så ökar du dina vinstchanser

Nyckeln till en framgångsrik bettingstrategi är att vara väl insatt i spelet, som vi gått igenom. Men regelbunden betting är också en värdefull strategi för att öka dina vinstchanser. Precis som allt annat här i livet lär man sig bäst genom att göra. När du bettar är det även viktigt att du antecknar dina vinster och förluster. På så sätt kommer du märka ett mönster i ditt eget spelande såväl som lagens och dess spelares spelande.

Det säger sig själv att du ökar dina vinstchanser genom att satsa på rätt lag och spelare. Ju bättre du sätter dig in i de olika lagen desto bättre kommer du att förstå dem. Som vi tidigare varit inne på är Dota 2 ett lagspel. Alltså kommer de lag som gör rätt val och har bäst samarbetsförmåga vinna matcherna.