Vem är Jimmy “DeMoN” Ho?

Jimmy Ho, mer känd som DeMoN inom eSportsvärlden, är en professionell Dota 2-spelare från USA. DeMoN har under sina år som proffs blivit omtalad som en väldigt dynamisk spelare, en som ofta utför risker med hög belöning. Detta har även gjort att termen “Classic Jimmy” myntats.

En spelare med en lång spelkarriär

Sedan DeMoN började spela på professionell nivå i laget “Meet Your Makers” har han blivit en av de största Dota 2-spelarna i världen. I den första stora turneringen han var med i, The International 2011, ledde han sitt dåvarande lag Meet Your Makers till fjärde plats. Laget upplöstes som småningom och han gick med i Evil Geniuses. Efter att laget haft några förluster i The International blev han sparkad från laget och gick därefter med i lag som Take Five och Dignitas.

Som småningom hittade han hem till MVP Phoenix och ledde dem till många segrar. Han spelade sedan som stand-in för många lag som Fnatic, Team Dog, Cloud 9 och Team Liquid. Efter ytterligare förluster i Team Liquid begav han sig ut på ytterligare ett äventyr. Hans spelkarriär fortsatte studsande mellan olika lag och organisationer i några år. Som småningom tröttnade han på de amerikanska lagen och förlitade sig på de från sitt hemland Filipinerna, och laget TnC Gaming.

DeMoN idag

Som småningom återvände DeMoN till Nordamerika och formade Team Onyx. Trots att de inte betraktades som ett ledande namn lyckades de kamma hem en seger mot Team NP och Complexity Gaming i Major-turneringen. Detta banade vägen för hans första Valve Major-turnering, men på grund av anklagelser förbjöds han detta.

Senaste Nyheter