Allt om betting på League of Legends

League of Legends, LoL, är ett multiplayer online battle-arena (MOBA)-spel. Det har under flera år varit det mest populära datorspelet och är för närvarande en av de största eSporterna. I ett vanligt League of Legendsspel delas 10 spelare upp i 2 lag om 5 och kämpar mot varandra på en karta som kallar “Summoner’s Rift”. Var och en av dessa spelare kontrollerar en enda karaktär som kallas för mästare (champion). Det slutgiltiga målet med kampen är att förstöra fiendens Nexus.

Oavsett om du funderar på att spela spelet, bara laddat ner det eller fortfarande lär dig tricksen är den här guiden för dig!

Summoner’s Rift – Grunderna

Grunderna för Summoner’s Rift kartan är som följer:

Det finns 2 lag med 5 spelare vardera: det blå laget, med sin bas på det vänstra hörnet, och det röda laget med sin bas på det högra hörnet. För att kampen ska ta slut måste ett lag förinta motståndarlagets Nexus. Varje Nexus försvaras av bägge lags Mästare och flera andra karaktärer som minions och monster. Under en match kommer dessa varelser ut från varje lags Nexus och försöker ta sig genom tre banor. Dessa tre banor kallas för övre banan, mittenbanan och nedre banan. Att förstöra dessa karaktärer kommer ge mästaren styrka och ytterligare förmågor under spelets gång.

Så bettar du på League of Legends

Tack vare att League of Legends tjänat titeln som en av de största eSporterna någonsin har även betting på spelet blivit populärt. I vinstpotten ligger höga summor pengar så vi förstår varför. En av de största fördelarna med att satsa på eSporter jämfört med traditionella sporter är att du själv kan ta del av spelupplevelsen. Vill du få en djupare förståelse för de strategier och spelelement som finns kan du med fördel själv spela League of Legends.

Är du ny på betting på eSport är det första du behöver sätta dig in i oddsen. När det kommer till odds finns det två ting att tänka på: Vilken sida som förväntas vinna och med hur mycket marginal, samt hur mycket pengar du kan vinna på de olika satsningarna.

När du är bekant med hur spelet fungerar och hur oddsen ser ut kan du börja din bettingresa på League of Legends. Genom att följa stegen listade nedan kommer du snabbt och smidigt igång:

  1. Registrera dig på en bra bettingsida. Vi går igenom vad som definierar en “bra” bettingsida nedan.
  2. Kolla in de olika oddsmarknaderna. Du kan spela på olika odds inom League of Legends, dessa är som följer:
    * Matchvinnare = Här bettar man helt enkelt på den man tror vinner en enskild kamp.
    * Turneringsvinnare = Här bettar man på vem man tror vinner hela turneringen.
    * Live-betting = Genom live-betting kan du följa oddsförändringar i realtid genom streams och betta under tiden.
  3. Gör din insättning och hämta ut eventuell oddsbonus. Sedan kan du börja spela på odds och ibland även streama matcher samtidigt!

Vad utgör en “bra” bettingsida?

När du kickstartar din bettingkarriär är det viktigt att du väljer en bettingsida som kan hjälpa dig att öka dina vinstchanser. Detta kan låta enklare sagt än gjort för nybörjaren. Men så svårt är det inte. Det handlar om att granska de spelbolag som opererar på marknaden och jämföra dem för att hitta den bästa. Vad utgör då en “bra” bettingsida egentligen? Det finns ett antal olika faktorer värda att ha i åtanke. Några av dessa är som följer:

Licens: Det är viktigt att undersöka huruvida bettingsidan har licens eller inte. Väljer du att spela på en svensk spelsida kan du vara säker på att den är reglerad av en licens. Det är nämligen ett krav på spelbolag som vill operera i Sverige.

Utbud av spel: Vill du betta specifikt på League of Legends är det viktigt att spelbolaget erbjuder denna möjlighet. Det finns vissa bettingsidor som inriktar sig specifikt på eSporter, och andra som helt utesluter det. Granska därför de olika spelsidorna innan du bestämmer dig.

Kundtjänst: När man spelar med pengar vill man gärna känna sig trygg med att man kan kontakta kundtjänst när som helst. Undersök hur spelbolagens öppettider ser ut och försäkra dig om att de har support på mail såväl som telefon. Ännu en fördel med att välja en svensk bettingsida är att supporten måste föregå på svenska.

Höga odds: Att bettingaktören har höga odds är absolut nödvändigt. Visst kan du använda dig av ett spelbolag vars odds är låga utan problem. Vill du maximera dina vinster rekommenderar vi dock alltid att du vänder dig till den som erbjuder höga odds.

Bra oddsbonus: Sist men inte minns är oddsbonusar värt att ställa krav på. Majoriteten av alla spelsidor idag erbjuder en oddsbonus vid registrering. Dessa kan dock se olika ut. Några spelbolag erbjuder sina spelare oddsbonusar på 100% eller 200% av insättningen. Andra har höga omsättningskrav vilket som gör det nästintill omöjligt att ta ut sina vinster. Bekanta dig med de olika spelbolagens erbjudanden och välj den som har bäst oddsbonus.

Så ökar du dina vinstchanser själv

Förutom att välja en spelsida med höga odds och bra oddsbonus måste du själv arbeta för att öka dina vinstchanser. Det finns olika sätt att göra detta på. Något av det första man bör göra är att sätta sig grundligt in i spelet, lagen som spelar och dess spelare. Du kommer inte lyckas med betting på League of Legends om du inte vet hur spelet fungerar och hur väl spelarna gör ifrån sig. Ett tips är att streama tidigare matcher med de olika lagen och anteckna spelarnas spelstil. På så sätt kommer du kunna se vilka deras styrkor respektive svagheter är.

Ju bättre du sätter dig in i spelet, lagen och spelarna, desto högre sannolikhet är det för att du satsar på rätt odds. League of Legends är ett underhållande, men fortfarande väldigt komplext spel. Den har sin charm med magiska varelser och vacker natur. Lär du dig grunderna, och lite mer, kommer du kunna maximera dina vinster och bli en pro-League of Legends-better.