De mest populära eSportstitlarna att betta på

eSport blir ett allt större fenomen för varje dag som går. En annan bransch som också tycks bli allt mer populär är bettingindustrin, och när man kombinerar de bägge får man ett väldigt spännande och omtyckt fenomen: betting på eSport.

I följande artikel kikar vi närmre på vilka titlar inom eSportsvärlden som faktiskt är de mest populära. Det kan vara bra att veta för dig som letar efter en eSport att spela på om du är ny, eller helt enkelt för att du vill utmana dig själv. Är du ännu inte helt insatt i hur betting fungerar och hur du gör det smart rekommenderar vi ett besök till bettasmart.se.

Dota 2

Dota 2 är en av de absolut mest populära eSportstitlarna som finns på marknaden. Naturligtvis är det därför också många betters som dras till det fantastiska spelet.

Dota 2 är ett videospel utvecklat och lanserat av Valve Corporation och är ett MOBA-spel för multiplayer. Spelet spelas i matcher mellan två lag med fem spelare, där varje lag har sin egen separata bas som de ska ockupera och underhålla. Under spelets gång samlar spelarna på sig “erfarenhetspoäng” och föremål från sina hjältar för att besegra motståndarlaget. Det lag som först förstör motståndarlagets “Ancient” vinner.

Om du ska betta på Dota 2 finns det ett par olika sorters spelmarknader att satsa på. Du kan till exempel satsa på vilket lag som först når 10 kills, vilket lag som förstör flest torn eller vilket lag som förstör motståndarlagets “Ancient” först.

League of Legends (LOL)

Ett annat, väldigt populärt, eSportsspel är League of Legends (LOL) från Riot Games. Spelet är lagbaserat och går även detta ut på att förstöra motståndarlagets bas. Varje lag tilldelar sina spelare olika områden av Summoner’s Rift, där de ska möta motståndare och försöka få sitt lag att vinna samtidigt som det finns en hel del uppgifter att slutföra.

Som med många andra e-sporter kommer olika deltagande lag ha olika taktiker och tillvägagångssätt under spelets gång. Vad olika lag fokuserar på och hur de arbetar mot eller med varandra är en viktig aspekt när du förbereder dig inför att satsa på en omgång LoL.

Även i LoL kan man spela på ett par olika spelmarknader, som vilket lag som först dödar någon i motståndarlaget. Gentemot många andra eSportsspel som har satta tidsramar, varar LoL-spel tills ett lag besegras. Därför kan du även spela på den tid du tror det tar för spelet att sluta.

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO)

CS:GO är ytterligare en väldigt populär titel inom eSportsvärlden. Två lag möter varandra på de tilldelade kartorna, där det ena laget har som mål att plantera en bomb varav det andra laget försöker stoppa motståndarna från att göra detta.

Laget som planterar bomben (terroristerna) vinner om de lyckas spränga bomben eller döda alla motståndare. Motståndarlaget (antiterroristerna) ska försöka desarmera bomben eller eliminera fiendens lag.

CS:GO har några av de mest varierade bettingalternativen inom alla eSporter. Du kan exempelvis satsa på vilket lag du tror vinner, hur många kartor du tror spelas under en omgång, vinnaren av en specifik karta och så vidare.