Allt om eSport bettingsidor

Tack vare teknologins och internets utveckling behöver man inte längre göra mer än starta sin dator eller mobil för att spela på sporter. Att spela på sport online är betydligt lättare och bekvämare än det någonsin varit. Du kan numera tjäna pengar och njuta av förstklassig underhållning utan att ens behöver lämna ditt hem! Dess bekvämlighet och flexibilitet har lett till att spel på odds blivit mer och mer populärt. Efterfrågan måste mötas och därför ser vi även fler och fler bettingsidor som dyker upp online.

Men det stora utbudet betyder inte att det blir enklare för dig som spelare. Några tycker till och med att det är tvärt emot. Faktum är att du inte kommer njuta av din bettingupplevelse om du använder fel spelsidor. Därför kräver det att du gör ditt val noggrant. Som ny spelare kan det dessutom dyka upp en massa andra frågor om betting. Det är just därför vi skrivit denna artikel om bettingsidor.

Så hittar du rätt bettingsida

Som vi varit inne på finns det oerhört stort utbud av bettingsidor idag. Svenska såväl som spelbolag som är etablerade och opererar i ett annat land. Processen för att hitta rätt plattform att spela på odds på kan därmed bli något komplicerad för dig som nybörjare. Det finns dock några punkter värda att ställa som krav när du börjar ditt sökande. Dessa är som följer:

Spelbolaget ska vara svenskt

Vi rekommenderar alltid att du väljer en svensk sida när du ska betta på sporter om det så är eSports eller fotboll. Svenska bettingsidor måste nämligen vara reglerade av den svenska licensen för att få lov att marknadsföra sig till svenska kunder. Detta betyder bland annat att de måste integrera verktyg som motverkar spelmissbruk, som avstängningstjänsten Spelpaus. Dessutom krypteras all känsliga data enligt dagens SSL-standard.

Kundtjänst på svenska samt tillgänglig dygnets flesta timmar

Ännu en aspekt värd att ha i åtanke är kundtjänsten. Om du ska spela med pengar online vill du gärna veta att det finns support att ställa frågor till när det är behov för det. När du väljer ett svenskt spelbolag att spela på är det ett krav att kundtjänsten måste tala svenska. Förutom att kundtjänsten talar svenska så är det bra att kika på deras öppettider. Har de öppet dygnet runt, eller åtminstone under kontorstiderna? Har de bara öppet två timmar om dygnet kan det kännas lite oprofessionellt.

Snabba insättningar och uttag

Om du vinner pengar vill du gärna kunna se dem med det samma. Detsamma gäller med de pengar du sätter in. Dessa vill du gärna kunna spela med direkt efter du gjort insättningen. Den svenska spellicensen ställer inga särskilda krav på insättningar och uttag. Det är dock krav som spelare ofta ställer. Tack vare lösningar som Swish, BankID och Trustly är snabba insättningar och uttag möjligt idag. Det skiljer sig dock från bettingsida till bettingsida, så undersök detta innan du gör ditt val.

Ett bra spelutbud

Sist men inte minst är spelutbudet viktigt att utforska på de olika bettingsidorna. Innan du registrerar dig på en bettingsida vill du såklart veta om de erbjuder betting på de sporter och matcher som intresserar dig. Om de inte har ett bra utbud av spel kanske du ska ta väck dem från listan över potentiella spelsidor.

Oddsbonusar är också något att hålla utkik efter

Innan du börjar spela på odds är bonusar även något att hålla utkik efter. Dessa skiljer sig från spelbolag till spelbolag och används främst för att locka till sig nya spelare. I Sverige får spelbolag endast ge ut en bonus, välkomstbonusen. En oddsbonus fungerar precis som en vanlig bonus. De kan ge dig extra pengar, alternativt ett antal gratisspel att spela för. En oddsbonus ligger normalt på 100–200 kronor och delas generellt ut i samband med den första insättningen. Om insättningen ligger på 100 kronor betyder det alltså att du plötsligt har 200, eller 300 kronor att spela för! Observera att dessa bonusar ofta kommer med omsättningskrav.

Vad är omsättningskrav?

Förutom att undersöka vilken bettingsida som har den bästa oddsbonusen måste du undersöka dess villkor också. Det är väldigt tråkigt om du gör en insättning, hämtar din bonus och sedan upplever svårigheter med att kassera ut dina vinstpengar. Detta kan hända om oddsbonusen kommer med väldigt höga omsättningskrav.

Frågan är då, vad innebär dessa omsättningskrav? Jo, omsättningskrav är en term för antalet gånger du måste omsätta din bonus, alltså “spela igenom den”. Det kan betyda att du måste spela ex antal gånger, normalt 10–15 gånger, innan du kan ta ut dina vinstpengar.

Välj en bettingsida där du kan livestreama matcher

Något som lockar många bettingentusiaster och sportfanatiker är just det faktum att många bettingsidor sänder livestreams av matcher. Det betyder att du inte behöver köpa ett abonnemang hos C More, Viaplay eller en annan streamingtjänst. Istället kan du hitta en bettingsida som erbjuder livestreaming av matcher. Detta erbjuder majoriteten av de stora bettingoperatörerna idag, och utbudet av matcher att streama är stort. Du kan numera streama dina favorit fotbolls-, hockey,-MMA-kamper, internationella såväl som inhemska. De flesta bettingsidor visar dessutom de största eSportskamperna som finns!

Det bästa med att livestreama via en bettingsida är, förutom den fantastiska kvaliteten, att du kan spela på odds samtidigt! Det är nästintill kostnadsfritt att streama och betta genom spelbolagen också. Du ska bara göra en insättning på ditt spelkonto eller ha spelat på odds de senaste 24 timmarna för att komma igång.

Så blir du bra till sportbetting

Nu har du förhoppningsvis blivit någorlunda insatt i bettingsidor och kan enklare hitta rätt bettingsida. Då är det dags för att komma igång! Men det ligger en hel vetenskap bakom sportbetting. Vill du bli duktig krävs det övning och att du breddar dina kunskaper inom området. I detta stycke har vi därför sammanställt några av de främsta bettingtipsen för att du ska bli grym på betting!

Bli expert på sporten du bettar på

Visst skulle du inte börja investera i aktier utan att vara noggrant påläst om den tillgång du investerar i? Verkligen inte. Varför skulle du då inte läsa på om din valda sport innan du börjar spela på oddsen? Det är ett måste att bli insatt i den sport du väljer att satsa på innan du börjar spela med riktiga pengar. Det betyder inte att du ska spendera dag ut och dag in på att läsa om eSports historia eller världens största basketkamper. Snarare handlar det om att ägna din tid till den sport som engagerar dig och göra vad du kan för att konstant förbättra ditt spelande.

Det är helt klart en fördel om du är någorlunda insatt i sporten innan du börjar spela på den. Gillar du spel som World of Warcraft, Counter-Strike eller Dota 2? Så är det en självklarhet att du ska spela på oddsen när eSportsspelare möts under matcher i dessa spel. Brinner du för NHL eller Allsvenskan är det dessa turneringar du ska sätta dig in i och spela på.

Men även lagen och dess spelare

Förutom att sätta dig in i själva sporten är det viktigt att hålla koll på lagen och dess spelare. När det kommer till betting på sporter blir du tyvärr tvungen att undvika att spela på ditt favoritlag. Det vill säga om ditt favoritlag inte har högst odds. Välj istället ett lag som gör bra ifrån sig och som du har höga chanser att kamma hem vinsten på. Precis som att sätta sig in i lagen är viktigt, är det viktigt att läsa på om de respektive spelarna. Streama äldre matcher och se hur de presterar. Du kommer upptäcka vilka styrkor och svagheter de har under tiden.

För protokoll över ditt spelande och spela med ansvar!

För att utveckla dina färdigheter inom sportbetting är det viktigt att du antecknar dina vinster och förluster. Genom att föra ett protokoll under tiden som du spelar kommer du märka vad du gör rätt, samt vad du gör fel. Du kommer märka vilka lag som är värda att spela på, och vilka som inte är det. Samtidigt som du för protokoll över ditt spelande är det viktigt att du även håller koll på hur mycket pengar du spenderar. Innan du börjar spela bör du sätta upp en budget, som bestämmer hur mycket du får spela för under en dag, en vecka eller en månad. När det kommer till gambling online, oavsett om det är spel på betting eller onlinecasinon, är det viktigt att göra det med ansvar!

Utforska andra bettingalternativ

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för andra bettingalternativ. Det vanligaste idag är såklart att betta på klassiska sportgrenar som fotboll och hockey, eller ridsporter såsom trav. Vi tycker dock att du borde undersöka de andra alternativ som också finns. Idag finns det annat att betta på, som olika evenemang och tävlingar. Människor älskar att satsa på resultat för att kunna vinna pengar! Betting på både Melodifestivalen och Eurovision har blivit populärt bara de senaste åren. Även politik har blivit väldigt populärt. Se bara på presidentvalet i USA som lockade till sig miljontals betters från hela världen! Borta är dagarna då man endast kunde betta på sporter. Idag finns det tusentals möjligheter, så utforska utbudet!