Allt om betting på Heroes of the Storm

Enligt många eSportsfantaster är Heroes of the Storm (HotS) det bästa spelet Blizzard någonsin skapat. På ytan är det mycket som liknar andra MOBA-spel: 2 lag med 5 spelare i vardera som kämpar om att förinta varandra. Målet är att förstöra fiendens fort eller befinna sig i några av deras banor intill du når deras bas på andra sidan kartan. När ett lags bas är förintat är spelet slut. Det är ett rätt enkelt koncept och trots spelets rika, men något komplexa variation av kartor och hjältar har HotS funnit en plats i många gamers hjärtan.

Med ett stort antal professionella spelare inom spelet och minst dubbelt så många fans har Heroes of the Storm även fått en roll som en populär eSport. I takt med detta har spelet också blivit ett populärt spel att spela på odds på bland gamblers. Det är väl inte så chockerande när man ser hur höga prispotter det finns i dagsläget. Denna artikel är för just dig som har ett nyfunnet intresse för Heroes of the Storm och gärna vill lära dig mer om hur man bettar på spelet.

Heroes of the Storm (HotS): Så spelar man

Heroes of the Storm, även kallat HotS, är ett Multiplayer Online Battle Arena-spel (MOBA). Spelomgångarna består av 2 lag med 5 spelare vardera. Dessa spelare slåss mot varandra i en fiktiv värld på slumpmässigt valda slagfält. Målet med spelet är likt vilket annat MOBA-spel som helst, nämligen att förstöra fiendens bas innan de lyckas hinna före.

Spelet kombinerar strategi, taktik och arkadelement. Det finns många sätt att slutföra huvuduppgiften vilket som är en av anledningarna till varför spelet blivit så populärt som det är idag. Under spelets gång måste spelarna göra massvis med olika uppgifter som att kontrollera de viktigaste taktikerna, erövra läger med sina soldater och vara uppmärksamma på hur fienden spelar.

HotS baseras på mikrobetalningar, som betyder att spelet i sig är kostnadsfritt, men att man måste betala för praktiska saker som speciella karaktärer och skins. Under spelets gång kan du nå upp till 25 olika nivåer. För att nå en ny nivå måste du tjäna erfarenheter, vilket du gör genom att exempelvis förstöra enheter och förinta fiender.

HotS: Klasser och Hjältar

Att spela strategiskt med sina lagkamrater är nyckeln för att vinna en HotS-spelomgång. För att lyckas med detta måste lagen sättas ihop noggrant med olika klasser och dess respektive hjältar. Dessa klasser definieras av olika namn och har olika styrkor och svagheter:

Assassin: Precis som namnet antyder är Assasins största styrka att förinta fienderna. De orsakar stor skada på motståndarenheter.
Warrior: Warriors är främst utformade för att vara de starkaste hjältarna i frontlinjen och skydda de allierade bakom dem tack vare att de själva tål mycket skada.
Support: Supporthjältarnas huvuduppgift är att hålla ditt team vid liv så länge och så effektivt som möjligt. De är väldigt viktiga för laget då de läker lagkamrater om de skadas.
Specialist: Dessa hjältar är framförallt duktiga på att skjuta fram banor och göra betydande skador på motståndarens bas. Varje Specialist är unik och har sina individuella styrkor och svagheter.

Ju mer insatt du är i klasserna och hjältarna inom dessa, desto bättre kommer du kunna planera dina satsningar. Då kommer du med tiden bli en lyckad HotS-better.

Heroes of the Storm: Så bettar du på bäst sätt

Bettingmarknaden är inte bara stor inom de störa eSporterna som League of Legends eller CS:GO. Även Heroes of the Storm är en stor favorit bland flera gamblers. Om du vill bli en av dem krävs det inte bara att du känner till spelet i sig, men även att du tillämpar bettingstrategier. Vi kommer i nästa avsnitt att gå igenom hur du börjar med din bettingkarriär. Innan det vill vi förklara hur du gör det mest effektiv.

Bekanta dig med professionella lag och spelare

Oavsett om du ska spela på oddsen på en match inom Allsvenskan, NHL eller Heroes of the Storm måste du känna till lagen och dess spelare. Ju bättre insatt du är, och ju mer du håller dig uppdaterad, desto enklare kommer det vara för dig att estimera resultaten. Streama gamla såväl som nya matcher och för protokoll över vinster och förluster. Som småningom kommer du lära känna lagen, spelarna och hjältarna. Du kommer bättre kunna förutsäga hur väl vissa spelare spelar på specifika kartor och med specifika karaktärer. Då kommer chansen för att du vinner med dina satsningar också öka.

Spela på bettingsidor med bäst odds

När du förstått att det viktigaste inom betting är att känna till spelen och spelarna grundligt kan du börja undersöka oddsalternativen. Olika bettingsidor erbjuder olika odds och för att maximera dina vinster måste du spela hos de spelbolag som har bäst odds. Idag finns det en mängd olika aktörer att välja mellan vilket som kan göra processen ännu mer komplicerad. Som tur är finns det spelsidor med bettingproffs som jämför odds. Då kan du se en uppdaterad tabell på de bettingsidorna med bäst odds framför dig istället för att behöva gå in på varje specifik sida.

Så kommer du igång med HotS-betting

När du förstått Heroes of the Storm, hur en bra lagsammansättning kan leda till vinster och bekantat dig med professionella lag och spelare – då är du klar till betting! För att komma igång med betting behöver du inte göra mer än att registrera dig hos det spelbolag du önskar att spela med. Skapa ett konto, gör en insättning och hämta ut eventuell oddsbonus. När detta är gjort kan du välja den match du vill spela på och satsa på valda odds.

Magkänslan ska du först lita på när du vunnit några gånger. Ingen blir en framgångsrik HotS-better på en dag eller någon vecka. Det tar sin tid, och ju mer du spelar desto bättre kommer du märka att du blir. Precis som en spelare blir bättre ju längre denne spelar ett spel, kommer även dina strategier utvecklas och dina vinstchanser öka i takt med att du spelar mer och mer!