Heroes of Newerth

Heroes of Newerth, också kallat HoN, är ett multi player online battle arena-spel (MOBA) som utvecklades av S2 Games för Microsoft Windows, macOS och Linux. Spelet sägs härstamma från Warcraft III: The Frozen Throne spelkarta Defense of the Ancients och var S2 Games första MOBA-titel. Trots sin unga ålder har HoN blivit till ett av de mest populära MOBA-spelen med över 3,000,000 miljoner registrerade användare.

Så spelar man HoN

Om du inte utforskat spelat ännu är HoN ett online flerpersonsspel där två lag på 2–10 personer möts. Dessa lag kallas för Legion och Hellbourne. Målet med spelet är att förstöra motståndarlagets huvudbyggnad innan er egen blir förstörd, eller vänta på att det andra laget ger upp. För att lyckas och vinna spelet måste man vara snabb, smart och det viktigaste – ha ett bra lagarbete och förståelse för spelet. Man spelar som ett lag, vinner som ett lag och förlorar som ett lag. För att förstå spelet krävs det att man spelar några gånger och åtminstone sätter sig in i de grundläggande funktionerna.

Det finns ett par olika spellägen att välja mellan innan man börjar:
Co-op: Innebär att man spelar med andra spelare som är online eller med hjälp av bots.
Player Hosted: Med detta spelläge har man möjlighet att skräddarsy spelplanen och bjuda in andra spelare som är online.

Inom HoN väljer man en karaktär, hjälte, som man kan spela med. Som nybörjare rekommenderas det att man testar så många som möjligt för att lära sig om deras styrkor och svagheter. Det finns totalt 132 karaktärer att välja mellan och du kan inte byta karaktär under en match. Ju fler gånger du spelar med en specifik karaktär desto bättre kommer den bli.

För att din karaktär ska bli så bra som möjligt ska du samla på dig XP, som du får när du befinner dig inom motståndarnas område när en motståndare blir dödad, och guld får du genom att slåss. Med ditt guld kan du därefter köpa utrustning för att förbättra din karaktär ännu mer. I grund och botten faller alla karaktärer i 3 huvudkategorier: de med bäst uthållighet, styrka eller intelligens. Ett lag bör bestå av alla tre spelare för att matcherna ska bli framgångsrika.

Esport och Betting

Tack vare HoNs fantastiska grafik, spännande storyboard och taktiska spelande har spelet blivit utnämnt till ett av de mest klassiska MOBA-spelen någonsin och därmed även blivit väldigt populärt inom den konkurrenskraftiga eSports-världen. Spelet har bland annat spelats under Hon World Finals i flera omgångar med hundratals åskådare på plats och tusentals via livestream. Prissummorna är inte lika höga som i spel som exempelvis WoW eller Halo, men trots detta har den totala potten legat på hela 113,282 dollar!

Då spelet varit populärt inom eSportsvärlden har även intresset för betting på HoN ökat. Idag kan man numera hitta odds att spela på i de olika turneringarna på nästan varje onlinecasino eller större spelsida. Trots att HoN fortfarande är ett relativt ungt spel har det funnit en plats i många spelfantasters hjärta, vilket vi tror gör att framtiden ser ljus ut för spelet.

Senaste Nyheter