Allt om betting på Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege är ett spel från spelutvecklarna Ubisoft som tagit eSportsvärlden med storm. Det är ett väldigt populärt spel som tillhör genren FPS (First-person shooter). Idag spelas det av tusentals människor världen över och har fått en stor betydelse för eSportsindustrin. Spelets popularitet växer för vart år som går, och att det skulle gå åt ett annat håll tvivlar på.

I takt med att Rainbow Six Siege blir mer och mer populärt ökar även intresset för betting på eSporten. Om du vill bli en framgångsrik better på en eSport som Rainbow Six Siege har du kommit helt rätt. Här går vi igenom spelet så att du bättre förstår det, samt diskuterar strategier du kan tillämpa för att bli en bättre better.

Vad är Rainbow Six Siege?

Som tidigare nämnt är Rainbow Six Siege ett FPS-spel skapat av Ubisoft. Det är den elfte versionen av Rainbow Six: Rainbow Six Siege som är inspirerad av Tom Clancys böcker med samma namn. Spelet påminner en hel del om andra kända FPS spel som Counter Strike och Half-life, vilket som även hjälpt till med att göra spelet så stort som det är idag.

Rainbow Six Siege är ett intuitivt spel. Som spelare mottar du ett vapen, något verktyg och kanske till och med utrustning. Du har ett mål, och vare sig det är att du ska försvara en gisslan, plantera en bomb eller desarmera den är det ett komplext men inte ouppnåeligt scenario. Genom att samarbeta med sina andra lagmedlemmar och lära sig de strategier som finns ska man försöka lyckas besegra motståndarlaget.

Olika spellägen

Inom Rainbow Six Siege finns det en variation av olika spellägen som vi vill försöka introducera dig för. Spelet är uppdelat i två huvudspellägen, PvE (Player versus environment/Spelare kontra miljö) och PvP (Player versus player/Spelare kontra spelare). Inom dessa två lägen finns det flera olika spellägen som inkluderar:

Hostage/Gisslan: På flerspelarläget Hostage/Gisslan kämpar angriparna om att rädda gisslan från försvararna. Samtidigt försöker försvararna förhindra detta genom att eliminera det attackerande laget, eller skydda gisslan till dess att tiden går ut.

Bomb: Ännu ett flerspelarläge är Bomb. Spelläget går ut på att angriparna ska försöka hitta samt desarmera 1 av 2 bomber. Samtidigt måste försvararna stoppa angriparna genom att döda dem eller förstöra defusorn.

Secure Area: Secure Area är också ett flerspelarläge där försvararna försöker skydda ett utrymme med en biofarlig behållare. Samtidigt ska angriparna försöka bryta sig in i rummet. Matchen avslutas när alla spelare från ett lag dödas av motståndarlaget eller när behållaren med det farliga innehållet är säkrat.

Tactical Realism: Detta läge har ett fokus på lagarbete och är en blandning av spelets alla olika flerspelarlägen.

Terrorist Hunt: Terrorist Hunt spelläget kan spelas solo såväl som i ett flerspelarläge. Spelare väljer att vara angripare eller försvarare och måste kämpa mot olika lägen som styrs av artificiell intelligens.

Situations: Detta läge kan endast spelas solo och består av 11 olika scenarion. Spelläget Situations fungerar som en form för introduktion av Rainbow Six Siege.

Betting på Rainbow Six Siege

Populariteten av Rainbow Six har exploderat lavinartat sedan lanseringen av Siege-versionen. Om du är nybörjare på området kan betting på eSporten kännas lite komplicerad på grund av dess något komplexa spellägen och regler. Men så svårt är det faktiskt inte när du väl bekantat dig med spelet. Så fort du känner till grunderna kommer du upptäcka att det är ett fantastiskt spel som bara blir mer underhållande ju bättre du blir på det.

Idag finns det ett brett utbud av olika spelbolag som erbjuder betting på Rainbow Six Siege-turneringar. Det största eventet är utan tvivel Rainbow Six Pro League med en prispott på hela 275 000 dollar. Förutom detta hålls två major-turneringar inom Rainbow Six Siege årligen. Dessa är Six Invitational samt Six Major. Rainbow Six Siege spelas även på det årliga LAN-arrangemanget DreamHack som också har en väldigt hög prispott.

Olika bettingmarknader

Precis som inom alla former för sportbetting finns det en del bettingmarknader, eller bettingalternativ, att hålla koll på inom Rainbow Six Siege-betting:

Matchvinnare: Matchvinnare är det vanligaste bettingalternativet inom eSporter och även inom Rainbow Six Siege. Det innebär att man satsar på den man tror kammar hem första platsen på en specifik match inom spelet.

Kartvinnare: Som namnet antyder satsar man på det lag man tror vinner flest kartor under en spelomgång.

Regionvinnare: Eftersom Rainbow Six Siege är en global eSport är betting på Regionvinnare vanligt. Det betyder att man satsar på den specifika regionen man tror vinner kampen. Alltså satsar man exempelvis på Nordamerika, Asien eller Europa.

Så blir du en framgångsrik Rainbow Six Siege better

Om du vill lyckas med din betting på Rainbow Six Siege krävs det i princip samma ting som om du hade bettat på vilken annan sport som helst. Nämligen att du är väl insatt i spelet, känner till de olika lagen och dess spelare samt vet hur spelarna presterar i olika spellägen. Ju bättre insatt du är i lagen och dess spelare, desto enklare kommer det vara för dig att förutsäga matchresultat. Ju bättre du förutsäger matchresultat, desto högre chans kommer det vara för att du kammar hem stora summor pengar på din betting. För att lyckas med detta måste du följa matcher och anteckna prestationer. I takt med att du gör detta kommer du lära dig de olika spelarnas svagheter och styrkor.

Förutom att lära dig om spelet och dess spelare bör du shoppa runt efter de bästa oddsen tillgängliga på marknaden. Vi rekommenderar att du jämför odds hos olika spelbolag för att hitta de bästa tänkbara oddsen tillgängliga. Ju högre odds desto mer kan du maximera dina vinster. Nöj dig därför inte med första bästa bettingsida som erbjuder spel på Rainbow Six Siege. Välj att spela hos det spelbolag med högst odds för tillfället och om du orkar hålla koll, byt sida när oddsen är bättre hos någon annan. Förutom att leta efter bäst odds bör du såklart också säkra dig om att bettingsidorna är legitima, har livestreaming tillgängligt samt erbjuder en bra oddsbonus vid registrering.