Vad du bör förvänta dig när du registrerar dig hos en sportsbook

Är du intresserad av odds och betting? Då är sannolikheten hög för att du är registrerad eller kommer att registrera dig hos en sportsbook som erbjuder just detta. Här får du tillgång till tusentals odds dygnet runt, utan att du behöver ta dig till det fysiska ombudet som förr i tiden.

De allra flesta väljer just detta tillvägagångssätt nuförtiden, mycket tack vare det större utbudet, men även tack vare det faktum att det är mer tillgängligt. Men det finns en hel del saker som du bör tänka på och förvänta dig när du registrerar dig hos en sportsbook online för att ta del av betting, och det är just detta vi ska titta lite närmare på i den här artikeln.

5 saker som du bör förvänta dig när du registrerar dig hos en sportsbook:

Nedan är viktiga exempel:

Att du måste dela med dig av dina privata uppgifter

När du registrerar dig hos en sportsbook kan du förvänta dig att behöva dela med dig av dina privata uppgifter, åtminstone ditt personnummer, adress och liknande uppgifter.

Hur mycket information du måste dela med dig av har att göra med vilken typ av verifieringssystem som spelbolaget använder. I vissa fall måste du fylla i en hel del uppgifter, medan andra använder metoder som BankID. I det senaste alternativet är processen betydligt snabbare och enklare, och gör att du slipper fylla i sida efter sida med information.

Att du får en eller flera bonusar att välja mellan

De flesta spelbolag erbjuder en bonus till de som vill ta del av deras sportsbook, men vissa aktörer erbjuder till och med flera olika alternativ. Därmed ökar sannolikheten för att du hittar en bonus som du är intresserad av.

Hos spelbolag med svensk licens kommer du endast att få tillgång till en bonus, även om du får flera alternativ att välja mellan. Men om du istället väljer att spela hos ett spelbolag utan svensk licens, är det i många fall möjligt att ta del av flera bonusar.

Att det kan finnas olika betalningsmetoder

Även om det finns en hel del spelbolag som väljer att endast fokusera på en enda betalningsmetod (ofta Trustly), kommer de flesta aktörer att erbjuda en hel uppsjö med olika alternativ som du kan välja mellan.


Detta är självklart bra nyheter, och ökar oddsen för att du ska hitta en metod som faktiskt passar för dina individuella tycken och smaker.

Vanliga metoder som du kommer att stöta på är Swish och Trustly, men självklart även traditionell banköverföring, bank-/kreditkort och mycket mer.

Att utbudet kan variera

Du bör även förvänta dig att utbudet kan variera ganska drastiskt mellan olika sportsbooks på marknaden. Vissa spelbolag väljer att fokusera på en viss typ av sporter, t.ex. esporter, medan andra fokuserar på andra alternativ. De flesta tenderar dock att ha ett ganska brett utbud som inkluderar de flesta sporter och evenemang, men djupet i samlingen kan skilja sig ganska rejält.


Därmed kan du med fördel ta en titt på detta innan, för att på så sätt undvika att du registrerar dig hos en sportsbook som inte erbjuder de spel som du är intresserad av.

Utbudet av ytterligare funktionalitet varierar drastiskt

Om du är intresserad av livebetting kommer du hitta detta hos de flesta aktörer, men det är inte säkert att funktioner som livestreaming finns tillgängligt. Faktum är att det är de större spelbolagen som tenderar att fokusera på detta, även om det finns några mindre etablissemang som har gått i samma riktning.

Samma sak gäller även för andra typer av funktioner, t.ex. automatiskt satsningar och mer. Men så länge du väljer en aktör som erbjuder någorlunda moderna metoder, kommer du med allra största sannolikhet att bli nöjd med vad som erbjuds.