Underhållande Tv-spel byggd på verklig historia

Många av dagens tv-spelen är till stor del inspirerad av fantasi eller alternativa tidslinjer som skiljer sig mycket från sann historia. Det finns dock en del spel där på marknaden som verkligen har lyckats vad gäller historisk pricksäkerhet. Dessa spel är inte bara roliga att spela, utan de kan vara användbara som pedagogiska verktyg. I den här artikeln kommer vi att prata om några av våra favoritspel som också är historiskt korrekta.

Tv-spel idag har blivit mycket populärt och idag går det till och med att beta på det. Om man spelar på online casino sajter så hittar man denna funktion på Esports bets. Detta skiljer sig lite från att spela själv, men det kan vara underhållande att se riktiga proffs spela spelen du älskar.

LA Noire

Den stora och världsberömda utvecklaren Rockstar-games producerade och släppte denna detektiv-klassiker 2011. Spelets berättelse är ett fiktiv, men den öppna världen du spelar i är en trogen restaurering av Los Angeles 1945-1950. Utvecklarna ville inte skapa ett spel genom att sporadiskt gå på känsla. De har istället samlat in hundratals områdesspecifika foton och kartdata för att återskapa den mest pricksäkra representationen av “änglarnas stad”. Det är inte bara miljön som förblir verklighetstrogen, detaljer som bilar följer också tidslinjen till pricka. Spelet hänvisar ofta även till verkliga brott som verkligen skedde under den här tiden.

Brothers in Arms

Detta är ytterligare ett av många “andra världskriget” spel. Detta har blivit en populär genre för krigsspel, särskilt på senare tid. Till skillnad från många andra utvecklare försökte Brothers in Arms-utvecklarna sitt bästa för att hålla sig till verkligheten vilket är sällsynt. De flesta världskrigsspelen gör uppoffringar vad gäller historia för att skapa ett bättre narrativt. För berätta en mer fängslande historia så blir spel idag ofta väldigt fiktiva.

Brothers in Arms-utvecklarna gjorde sitt bästa för att återskapa ett troget landskap med både specifika fotografier och med experthjälp från kunniga historiker. För att försäkra sig om vad de skapade besökte de till och med de nuvarande platserna för att se till att de representerade miljön soldaterna såg. Utvecklarna har varit så pricksäkra vad gäller byggnadernas noggrannhet att allt från landskapsarkitekturen, till mönstrena och stenarbetet är på pricken lika.

Assassins Creed

Det finns många spel i assassin’s creed-serien, och vissa av dem har visst en viss historisk noggrannhet, men mestadels har det varit en ansträngning. På senare tid däremot har utvecklaren Ubisoft lagt till en ny funktion i de senaste spelen som heter “Discovery mode”. Dessa finns tillgängligt till för två av sina spel, Assassins Creed Origins och Odyssey.

Detta har varit enormt eftersom den nya funktionens avsikt har varit för lärare att kunna använda som ett pedagogiskt verktyg när de utforskar det forntida Egypten och Grekland. Funktionen låter spelarna förflytta sig mellan intressanta platser och få en historisk förklaring av en berättare om hur områden och objekt hänför sig till den faktiska historien. Detta är spännande eftersom vi börjar se broar mellan tv-spel och utbildning.

Slutsats

Det finns gott om roliga tv-spel på marknaden, men de flesta håller sig inte till fakta. Det finns dock alltid avvikelser. Dessa spel som vi har rekommenderat kommer inte bara att vara roliga att spela, utan de kommer också att ge dig lite intressant och sann historia. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden att se fler broar mellan tv-spel och traditionell utbildning.

Senaste Nyheter