Bästa bärbara speldatorerna 2021

Ibland kan det kännas svårt att hitta den bästa bärbara speldatorn som passar just dina behov. Sökandet brukar vanligtvis vara fullt av kompromisser. Antingen får du en lätt dator med dålig prestanda, eller så får du en kraftfull dator som knappast kan kallas för bärbar.

Bärbara datorer har dock förändrats avsevärt under de senare åren. Teknologin som numera används i datorer är chockerande bra i jämförelse med vad som fanns tillgängligt förr i tiden. Speciellt bärbara speldatorer har genomgått kraftiga utvecklingar – effektivare grafikprocessorer från NVIDIA och AMD, samt nya högpresterande CPU:er från Intel.

Vissa bärbara datorer kan till och med köra spelbranschens nyaste spel utan problem. Det är också möjligt att bryta diverse kryptovalutor om du köper en riktigt bra laptop. Se dock till att hålla koll på värmen! Om du inte är så sugen på att utföra brytning själv, kan du läsa hos Finanso om att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor i stället. Speciellt Bitcoin kräver ju enorma anläggningar för att det ska vara värt att bryta. En laptop fyller knappast kraven.

Vilka är de bästa speldatorerna tillgängliga just nu?

Den kanske enklaste datorn att rekommendera när det kommer till bärbara speldatorer är Asus ROG Zephyrus G14. Den har bäst batteritid i sin prisklass, men dessutom ett mycket kraftigt RTX 2060-grafikkort. För att vara en så pass tunn dator är det otroligt mycket kraft. Datorn blir heller inte så värst varm, även om man kör den förhållandevist hårt – väldigt bra kylning med andra ord. Batteritiden är också som sagt otroligt bra, då den håller i mer än 11 timmar. Vanligtvis har speldatorer ökänt dåliga batteritider på grund av den otroliga prestandan som krävs, men Asus nya laptop verkar klara sig galant.

Om du är en person som inte riktigt bryr sig om pengar (eller har alldeles för mycket), kan vi rekommendera Alienware Area 51m. Om vi bortser från datorns skämtsamma namn är det en toppdator för spel. Datorn är utrustad med Intel Core i7-processor och Nvidia GeForce RTX 2080-grafikkort, vilket i grund och botten innebär att den kommer klara vilket spel som helst på högsta grafik. Om du känner till Alienware-varumärket är du antagligen också medveten om deras ofta överdrivna RGB. Om detta är någonting du gillar, kommer Alienware Area 51m verkligen inte göra dig besviken. Vi har nog aldrig sett en dator som erbjuder ett sådant spektakel av juleljus i form av RGB!

Om du bryr dig mer om budget eller letar efter någonting specifik har vi såklart fler rekommendationer. Om du letar efter någonting litet är kanske MSI GS65 Stealth Thin ett bra alternativ. Om du vill ha 4k-upplösning och ett otroligt bra tangentbord kanske MSI GT75VR Titan är någonting för dig (väldigt dyr dock). När det kommer till budgetalternativ kan det aldrig gå fel med Acer Nitro 5. Det är faktiskt en av marknadens mest populära bärbara speldatorer just på grund av sitt pris!

Senaste Nyheter