Vem är Jonas ”Lekr0” Olofsson?

Jonas Olofsson, eller “Lekr0” som han är mest känd för inom eSportsvärlden, är en 27-årig svensk professionell Counter-Strike: Global Offensive-spelare (CS:GO). Han klassas idag som en av de svenskar som tjänar mest inom eSport och utgör numera platsen som den enda svensken i det danska eSportslaget North. Mer om Lekr0 här.

Lekr0s tidiga år i karriären

Lekr0 har varit en aktiv spelare inom eSport sedan 2014 med fokus på Global Offensive. Han började sin karriär med att vara en del av lag som Team Ancient, GODSENT och Fnatic. Under dessa år ledde han bland annat Godsent till semifinalen i DreamHack Masters 2016 och kvartfinalen i Elague Boston Major under 2018 med Fnatic.

Mellan 2018 och 2020 bytte Lekr0 riktning och agerade ledare i välkända Ninjas in Pyjamas. Under sin tid i NiP placerade han dem på 3-4:e plats i ECS-säsong 6-finalen, plats 2 på BLAST Pro Series 2018 och 2019 samt ledde laget till slutspel för IEM Katowice Major 2019.

Från NiP till North

Det var under sina år i NiP som Lekr0 verkligen satte sitt namn på kartan. Men som småningom insåg han, som alla andra professionella esportare gör, att det var dags att byta spår. När han fick erbjudande om att ansluta sig till den danska organisationen Norths CS:GO-grupp tackade han genast ja. Här utgör han den enda svensken i den annars helt dansktalande North-familjen. Detta är inte bara spännande för honom, men har även gjort att North numera kan kalla sig för en skandinavisk organisation.