Vem är Freddy ”KRiMZ” Johansson?

Freddy Johansson, kanske mest känd som “KRiMZ”, är en svensk professionell Counter-Strike: Global Offensive-spelare som spelar för Fnatic som rifler (support). Han anses vara en av de bästa spelarna i laget och har under sina år vunnit 20 LAN-troféer, inklusive två Major-titlar. Ett namn att lägga på minnet för eSport-fantasten.

KRiMZ har sedan 2013 spelat i hatersg0nnahate, VYE Gaming, Team Refuse, LGB eSports, TEAMGLOBAL, Fnatic, GODSENT och är nu tillbaka hos Fnatic sedan 2016. Under åren har han vunnit en hel del utmärkelser, där han blivit utnämnd en av Thorin’s Topp 10 CS: GO-spelare under 2018, samt ett flertal gånger varit rankad som en av de bästa spelarna inom eSport på global nivå av HLTV. Den 27-åriga svenska spelaren är verkligen ett namn att komma ihåg och vi är stolta över att presentera honom här nedan.

En viktig del av Fnatic

Det råder inga tvivel om att Freddy “KRiMZ” Johansson är en av de spelare som lett Fnatic dit de är idag. Hans samarbete med “olofmeiser” under Fnatics storhetstid, 2014–2016, klassas som en av de bästa inom hela Counter-Strikes historia.

Fnatic bildades 2004 och har sitt högkvarter i London. De har en lång historia inom Counter-Strike och laget består idag av KRiMZ tillsammans med Ludwig “Brollan” Brolin, Jack “Jackinho” Ström Mattson, Jesper “JW” Wecksell, Maikil “Golden” Selim och Peppe “Peppzor” Borak. Alla svenska spelare! Utöver CS:GO har Fnatic också lag inom Starcraft II, Hearthstone, League of Legends och Valorant.

KRiMZ Statistik

När man kikar på eSportspelare och deras framgångar brukar man se på statistiken för att kunna få sig en bild av deras styrkor och svagheter. Här är lite av KRiMZ statistik:

Total kills: 3065

Headshot %: 40,6%

Total deaths: 27 598

K/D Ratio: 1.11

Damage/Round: 76,9

Maps played: 1649

Rating 1.0: 1.05

Totalt sett har KRiMZ bra statistik, varav hans lagkamrat Brollan exempelvis har en total rating på 1.06 och Jackinho 0.96.

En ung man med stora framgångar

KRiMZ har som sagt varit en av de stjärnor som lett Fnatic till den framgång de fått inom CS: GO. Han har varit med i ett flertal kamper och tillsammans med sina lagkamrater tjänat en hel del vinster. Det är omöjligt att säga att en spelare är den som för laget till vinst, precis som man inte säger att en specifik fotbollsspelare är den som gör alla mål. Det är laget tillsammans som gör att de vinner, och det är vardera spelares unika egenskaper som är med och bidrar. KRiMZ är mest känd för sin clutch-förmåga.

KRiMZ har under sina år lyckats skramla ihop omkring $885,813 vilket gör honom till en väldigt förmögen 27-åring. Trots sina unga år har han alltså blivit ett stort namn inom eSport, framförallt tack vare sina framsteg inom Fnatic. Det är ännu oklart hur länge KRiMZ kommer fortsätter spela, och om han kommer att fortsätta spela för Fnatic tills det att hans karriär är över. Vi hoppas såklart att vi kan se honom många år fler framöver, gärna i det välkända laget Fnatic.