Vem är Jesper “JW” Wecksell?

Jesper Wecksell, även kallad JW, är en professionell Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) spelare från Sverige. JW har varit aktiv sedan 2009 och spelar i dagsläget för laget Fnatic.

En av de största stjärnorna inom eSport

Trots sin unga ålder (född 1995) har Jesper JW Wecksell kommit att bli en av de största stjärnorna inom eSport. Han har sedan han började sin karriär som professionell eSportspelare spelag i lag som Epsilon eSports, SY_b och GODSENT. Sedan 2017 känner han sig dock hemma som en av de främsta spelarna inom välkända Fnatic.

Under åren har han även vunnit en hel del bemärkelser. Han utsågs bland annat till den 8:e bästa spelaren 2013 av HLTV, den 5:e bästa 2014 och den 10:e bästa 2015. Samtidigt har han vunnit några av de mest eftertraktade titlarna en eSportsspelare vill ha, och tillsammans med sina Fnatic lagkamrater vunnit tre Majors.

En ung man med stora ambitioner

JW älskar eSport. Det gör väl ioförsig alla kända eSportsspelare, men för JW tycks det vara något helt särskilt. Han säger själv i en intervju med Aftonbladet att han trots sin vardagliga huvudsyssla som CS:GO spelare vill driva sitt sidoprojekt, som är en sportbutik för eSportare. Butiken driver han i sin hemstad i Avesta. Det säger rätt mycket om den unga mannens stora passion för eSport när han både fördriver sin tid på en butik med fokus på eSport och är stjärnspelare i ett välkänt eSportslag. Vi hoppas i alla fall kunna se mycket av unga JW i framtiden, och håller tummarna för att han förblir i Fnatic några år till.