Det här är esport

Esport är något som du antagligen har hört allt mer om i tidningar och på nätet. Esport är tävlingsinriktat spelande på antingen dator eller olika spelkonsoler. Det har blivit populärt bland yngre, men det finns gott om äldre som också är intresserade. Allt fler drömmer om att kunna spela professionellt och intresset för att se på matcher växer.

Esport har blivit enormt

Esport är fortfarande en relativt ny företeelse. Även om det har funnits spelturneringar inom datorspel, exempelvis på Dreamhack i Sverige, är det först under de senaste tio åren som de riktigt stora turneringarna har dykt upp.

Antalet spel som det tävlas i har också vuxit. Bland de mest populära spelen hittar du bland annat Counterstrike, Dota och Fortnite. Det dyker däremot hela tiden upp nya titlar, med varierad popularitet.

Det här innebär också att du som tittare kan få en hel del variation, vilket också är sant om du vill försöka dig på att spela professionellt. Du kanske inte är så bra på skjutspel som Counterstrike, men du kanske har en riktig talang för ett mer strategiskt spel som Dota eller League of Legends.

Tips: Lär dig mer om sommardäck på SommarDäcken.COM

Lätt att hitta matcher

Det är inte svårt att hitta en match att titta på. Det finns massvis med kanaler på YouTube och olika streamingplattformar där du kan följa turneringar, eller enskilda spelare utanför turneringarna. Det här ger dig också chansen att se vilka spelare som är i topp, vilket kan vara viktigt om du sysslar med betting på esport.

Om du däremot ska börja spela och vill delta i turneringar så måste du börja någonstans. Att spela det spel som intresserar dig är en självklarhet, men det kommer inte att räcka för att få in dig i något av de stora lagen. Att börja streama när du spelar är ett bra sätt för att få mer publicitet, vilket kan ge dig den uppmärksamhet som behövs för att bli rekryterad till ett lag.

Något du också kan göra är att börja spela i lägre turneringar där alla kan anmäla sig. Det är inte lika höga priser på dessa men det är en god start för att få ut sitt namn. Vissa av dessa turneringar kan sedan leda till att du får spela i högre turneringar. Där kan du sedan bli uppmärksammad av viktiga personer som kan ta dig till de stora turneringarna där miljonvinsterna också finns. Alla måste som sagt börja någonstans.

Senaste Nyheter