Hur du blir en professionell eSportspelare

Även om många av oss älskar att spendera timmar på att spela våra favoritspel, är det väldigt få av oss som verkligen är villiga att anstränga sig för att bli professionell. Men med ett växande antal eSportturneringar och spelare krävs det att man visar vad man går för om man vill göra sitt namn känt.

Vill du bli en professionell eSportspelare krävs det tid och engagemang från din sida. Nedan går vi igenom hur du i 5 steg kan uppfylla dina drömmar och bli en professionell eSportspelare.

1.    Var påläst

Det första steget inför att bli en professionell eSportspelare är att vara ordentligt påläst. Med det menar vi inte att du ska sitta och läsa massvis av artiklar online om eSport. Snarare menar vi att du ska vara insatt i de olika spelen, framförallt det spel du tänker ägna din tid åt. Men du bör också vara påläst om de bästa spelarna för att kunna förstå deras tekniker och hur du ska kunna utveckla dina egna!

2.    Bränn inte ut dig själv

 Ofta när man snackar om att bli professionell på något glömmer man bort att nämna att lagom räcker. Det är viktigt att du inte bränner ut dig själv i samband med att du försöker bli proffs. Då finns det en stor risk för att du aldrig når dina mål. Så vad ska man göra för att slippa bli utbränd? Tja – spela inte mer än ett x antal timmar dagligen, sov 7–8 timmar per natt, gärna med en hugged dyne om du har sömnproblem, ät hälsosamt och motionera dagligen.

3.    Investera i rätt utrustning

Ska du bli proffs på eSport är det nödvändigt att ha rätt utrustning också. Lite som du måste ha rätt skydd och en bra fotboll för att bli bra på fotboll. Det betyder inte att du måste införskaffa den dyraste gaming-datorn och det bästa headsettet på marknaden. Men du behöver hitta utrustning som passar dig och kan hjälpa dig att nå dina mål!

4.    Träna, träna, träna

Uppenbarligen måste du också träna för att bli professionell på något. Professionella eSportspelare spelar vanligtvis 4–5 timmar dagligen. Utöver detta ser de på streams och går igenom deras prestationer 1–2 timmar dagligen också. Det är alltså ett fulltidsjobb att bli professionell eSportspelare. Men återigen, glöm inte att vila också. Se till att ha åtminstone 2 dagar i veckan där du inte spelar alls för bästa resultat.

5.    Glöm inte att ha roligt

När du tränar inför din framtida karriär är det viktigt att du inte glömmer bort att ha roligt. Om du ägnar all din tid åt att spela och inte njuter av det, ja då kommer du tröttna rätt snabbt. Så hur skiljer man på jobb och fritid? Tja, vi har tyvärr inte någon universell lösning på detta problem. Märker du att du hellre gör annat än att träna och spela hela dagarna kanske du ska lägga eSport åt sidan och se det som en hobby snarare än en professionell karriär.

Senaste Nyheter